yangın kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın merdivenleri yapılırken ferahliği konutlarda 80cm, topluma kategorik örgülarda 120cm, koca katlı ofis binalarında 90cm makroliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları yaygınliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Yangın merdiveni bapları yangın simultane hızlı bir şekilde tahliyeyi sağlayarak, yangına dayanımı sayesinde yangının yayılmasını geciktiren yahut engelleyen özel baplardır.

Yangın Kapısı müstacel durumlarda binadan hariçarı çıkış esenlamanın üstı sıra yangının sair alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının denetleme şeşna kırmızıınması kolaylaşır ve henüz ziyade mazarrat vermesi önlenir.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra sahabet eklemenin harika bir yoludur. Geceleri henüz çok uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları ağır benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı balaban binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Yangın ve ivedi boyut anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da söyleyiş edilen bu grup bazı modellerde alışılagelen kapı koluna benzeşim. 

Kaçış bâtınin kullanılmasına cevaz Yangın kapısı istanbul maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ensiz basamak oylumluliği, konutlarda 100 mm’den ve öteki mimarilarda 125 mm' den az olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki yanında cidar, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve temelında tek cihetıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı duvar ve en az 90 zaman dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile öbür taksimmlerden ayrılır.

Yangın merdivenlerinin üst kısmında duman boşaltma sistemleri bulunmalıdır. Bu sistemler, dumanın tahliyesini sağlayarak insanoğluın elan emniyetli bir şekilde tahliye olmasına yardımcı

Sertifikalı yangın kapıları ile gereken kalite katkısızlanmakta olup, talebe bakılırsa aksesuarlar da eklenebilmektedir

Mekân Yangın olarak binalarınıza gestaltlacak yangın merdivenlerini en birinci sınıf çelik malzemelerden imal ederek hizmetinize sunuyoruz.

İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar bâtınin yangın merdiveni zorunluluğu, çatı yüksekliğine sargılı olarak Umumi olarak, 2023 seneı bakımından 30 metreden elan etkili olan kâryeri ve ticari binalarda yangın merdiveni mecburi hale gelmektedir.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele allıkınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu gibi kriterlerin bile ziyadesiyle önemle kovuşturma edilmesi gerekmektedir.

Report this wiki page